Cronica de presa 9

  • China ne promite ca Romania va deveni “tigrul Europei“. Adevarul e ca au mijloacele si puterea economica sa faca minunea asta. Dar vor? Adica merita efortul asta pentru ei?
  • Oricat ne-ar ajuta chinezii… tot degeamba. Avem o arta in a numi numai tampiti ca sefi de minister. Desi cand era doar analist parea destept, numirea in functia de ministru delegat pentru Buget pare ca l-a tampit pe Voinea. Iar acum abereaza.
  • Cei mai tari zece exportatori romani. Primele locuri sunt ocupate de industria auto, cu Dacia cap de lista si, surpriza, Ford. Urmeaza companiile petroliere. Exemplu calr despre ce inseamna produsele cu valoare adaugata mare.
  • Peste 5.000 de avocati bucuresteni risca sa fie exclusi din profesie. Pentru ca nu si-au platit darile. Dar nu la stat, la gruparea aia fondata in 1831 numita Barou. Atunci, niste unii, avocati mai cunoscuti si cu influenta, au zis asa: de acum incolo daca vrei sa fi avocat cotizezi la noi. Punct.
  • Din cauza ca e prea ieftina, ciobanii vor face izolatii termince din lana. Si asa vor putea s-o vanda scump. (Asta ca tot ziceam mai sus de produse cu valoare adaugata mare) Cum adica? Pai da. Cine vrea o casa ecologica si calduroasa cu asta o termoizoleaza mai nou. Si nu-i o idee deloc rea. In plus, lana e biodegradabila si nu provoaca alergii.
  • Pentru ca e criza, cresc taxele, si a venit si frigul, poporul trebuie intretinut cu ceva sa nu observe ca anul asta e mai nasol ca anul trecut si Guvernul e cretin. Asa ca de 1 decembrie vom avea cea mai parada din ultimii 20 de ani. Si pentru ca asta e circul, painea va fi asigurata electoral de primarii de sector.
  • In caz ca ati uitat: Iadul alb s-a dezlantuit. Gerul musca din Romania si Troienele, evident, de zapada isi arata coltii. Panica, panica, e cod galben de ninsori. E iarna, ba! Normal ca ninge.
  • Iarna nu-i ia prin surprindere doar pe cei de la drumuri. Politistii de la rutiera vor dirija traficul in tinuta de vara. Asta pentru ca ministrul Stroe le va da banii pentru tinutele de iarna in doua transe: jumatate in decembrie si jumatate la anul, in ianuarie. Ca nu stie saracul ca in Romania iarna vine uneori si de prin octombrie.
  • Hotelul Pullman, fostul Sofitel, scos la vanzare. Este primul mare hotel construit in Bucuresti dupa 1990. Pozitia il ajuta cat de cat. Pacat ca nu si managementul.
  • Si… chiar daca e de ieri, trebuie: Prima reactie serioasa in cazul lui Cheelo, acel cioban needucat si homofob.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: