Cronica de presa 8

  • Greva in sanatate. O suta de mii de asistente si medici sunt in greva de avertisment. Urgentele sunt primite dar internari nu prea se fac. Deci nu-i momentul sa ne apuce vreo boala subit sau sa avem cine stie ce accident.
  • Romania ramane fara petrol. 50 la suta din rezerve sunt epuizate. Si daca tot nu mai avem ce extrage la ce sa ne mai facem griji ca 7 din 10 rafinarii s-au inchis? Pai simplu. Una e sa importi carburanti si mult mai ieftine sa importi titei si sa-l rafinezi tu.
  • USL se pregateste de electorale. Si daca ei fac bugetul de ce sa nu il faca asa cum le convine? Bani mai multi la primarii anul viitor ca sa aiba autoritatile locale cu ce sa plateasca painea si circul. Plus niste zeci de mii de galeti, brichete, sepci si ce se obisnuieste de sarbatorile astea ale partidelor. Alegeri parca se numesc.
  • Umezeala mare iar in presa cu taxa pe autostrada. E acelasii subiect din primavara pe care Sova il scoate din soseta uneori casa para inteligent. De data asta a dat si un cuantum al taxei care cica e batut in cuie. Pacat ca taxa se negociaza cu firma ce va lua concesiunea in functie de costuri iar lucrul asta se va intampla abia in 2017. Daca pana atunci se face si Autostrada Bucuresti Sud. Clar, taxa e batuta in cuie. A mai fost odata si pentru Comarnic –  Brasov.
  • China e interesata sa faca investitii in Europa de Est si, desigur, in Romania. Chinezii vor sa faca Autostrada Transilvania, lasata in drum de americanii de la Bechtel. Buba e ca stateele vestice nu inghit prea usor treaba asta. Se vedem acum cum joaca guvernul in politica externa si sa impacam si varza si capra. Adica sa avem investitii mari si bune de la chinezi dar sa nu-i suparam nici pe cei care ne dau fonduri europene.
  • Azi cred ca e ziua lui Sova. Nu de nastere. De luat castane dupa ce aseara a fost la „Romania dupa 20 de ani” difuzata pe ProTV si a vorbit fara supravegherea tutorilor. Sinistrul asta stie sigur ca au fost ilegalitati la CEC pentru creditul Ioanei Basescu. Zice asa:  „Imi permit sa ma antepronunt, pentru ca sunt om destept”. Ce ma?!
  • Cand ajunge PS4 in Romania? Din pacate nu destul de repde cat sa-l gasim sub brazi. Se lanseaza la anul, pe 29 ianuarie si va costa aproximativ 1.800 de lei. Nu-i rau nici de iepuras, nu?
  • Nu conteaza ca e de ieri, e interesant de stiut pentru cei ce vor sa prinda momentul. Luminitele de craciun din Bucuresti vor fi aprinse pe 6 decembrie. Iar targurile tematice nu vor lipsi nici anul asta.
  • Si… Chiar daca si articolul asta e de ieri iar stirea de o saptamana, iata ca se poate: Cel mai dinamic oras din tara si primul cu rating Moody’s. Iar odata cu ratingul asta a devenit si orasul cu cea mai transparenta administratie din Romania. Eat this, Oprescu!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: