Banalitati in Bucuresti 2

  • Cum poti sa dai coltu’ drept in tomberon? La propriu. Cu ajutorul angajatilor zelosi de la amenajari urbane ti se poate intampla asta chiar in pasajul de la Universitate. Acolo, baietii destepti au pus un cos de gunoi fix dupa colt cum dai sa intri la metrou dupa ce ai coborat scarile de la TNB. Nu mai incolo, nu mai incoace. La fix un pas dupa coltul pe langa care trece o gramada de lume. Pentru ca ce e aia ergonomie?
  • Ca tot e vorba de pasajul de la Universitate.. Scarile rulante stau. In decembrie se fac cinci ani de la inaigurare. Au costat cinci milioane de euro (+ contractele de intretinere si reparatii) si in tot acest timp, evident, mai mult au stat. In 2011 a trebuit sa intervina Avocatul Poporului pentru a fi repornite. Oficial, Oprescu si blonda de la Administratia Strazilor spun ca scarile s-au stricat de la apa de ploaie. Chiar daca sunt proiectate sa reziste la asa ceva.
  • Nu stiu despre voi dar eu mai trag cu urechea la ce vorbesc oamenii pe strada. O fi curiozitate sau defect profesional? Nu stiu. Stiu insa ca e fascinant ce prostii pot debita unii cu nespusa convingere si siguranta. Doi tineri: Unul ii povesteste cu aplomb celuilalt cum statul va castiga de la o companie „X” mai putini bani din redevente decat din – citez – „atle taxe si impozite, nu mai stiu ce ziceau acolo”. Si a concluzionat triumfator: „Cum #&%@ mea redeventele sa fie mai mici decat alte taxe si impozite?!” Dap… Bazele economiei.
  • Am pozat o scara incolacita.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: