De ce Black Friday romanesc e de doi bani

Daca nu v-ati prins in cei doi ani precedenti de treaba asta, iata cateva motive pentru care Black Friday romanesc e de doi bani:

  1. Pentru ca inafara de cateva exceptii, chiar si dupa aplicarea reducerilor de Black Friday, toate produsele misto au un pret mai mare fata de cel al produselor similare de pe site-urile vestice. Asta inseamna ori ca in Romania pretul initial (de lista) este nesimtit de mare, ori ca reducerea aplicata de retailerul roman e un scuipat in ochii cumparatorului. Iar justificarea cu costurile de transport nu tine, ca majoritatea produselor sunt facute in China. De acolo pana aici sau pana in SUA tot cam aia e.
  2. Pentru ca majoritatea produselor puse la oferta sunt niste mizerii sinistre pe care nimeni nu le vrea la “pret de lista”. Iar ziua asta e scuza prin care retailerii scapa de stocurile slab vandabile sau chiar nevandabile (fie vechituri, fie produse low-range, fie marci neatractive).
  3. Pentru ca in jumatate de ora de la startul promotiei toate ofertele decente au stocurile epuizate. E vorba de acele produse misto la care reducerea chiar se simte si diferenta de pret merita stresul achizitiei acelor produse intr-o zi anume iar apoi asteptarea coletului care intarzie din cauza ca magaxinul “X” a primit multe comenzi. O sa spuneti ca si comenzile “din afara” dureaza mult. Da, pentru ca produsele respective vin de la un retailer aflat la mama Gaia, nu din Romania. Dar pot comanda oricand in timpul anului. Diferenta de pret face sa merite asteptarea iar cu banii ramasi pot face altceva.
  4. Pentru ca de la un anumit nivel de pret in jos reducerea chiar nu mai face nicio diferenta si devine irelevanta, chiar daca procentual e mare. Ce mi-e ca dau oricand 160 de lei pe un DVD Player sau 145 la promotie? Diferenta asta o gasesc in mod curent intre magazine. Altfel toate ar avea aceleasi preturi.
  5. Pentru ca eMag, “parintele” Black Friday romanesc, pune azi logo cu promotie la produsele care au acelasi pret ca ieri si ca acum o saptamana.
  6. Pentru ca sunt reduceri mai mici de 20 la suta si se afiseaza discount-ul in lei; sa para mai mari.

Black Friday

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: