Tigari in farmacii

Nu intru des in farmacii. Ocazional insa am nevoie ba de un paracetamol, ba de o aspirina sau “ceva de durere”. Ca deh, capul meu e facut cu materiale romanesti. Rar de tot cer medicamente mai serioase. Dar nu despre asta e vorba.

Eu cand aud cuvantul sau vad scris “farmacie” ma gandesc la sanatate. Automat, ca reflexul cainelui lui Pavlov. Adica leacuri pe care fie le bagam in noi pe gura sau pe dincolo, fie le intindem pe piele. Generic, medicamente. Lucruri care “fac sa fie bine”. Ba iti iau raceala in doar o saptamana fata de sapte zile fara medicatie, ba te scapa de tuse in trei zile fata de 72 de ore fara sirop si asa mai departe. + alte chestii pentru igiena si miros la pret dublu fata de magazinele normale.

Dar niciodata nu mi-am imaginat ca in farmacii poti gasi tigari de vanzare. Da, tigari. Electronice, e drept. Dar total irelevant. Cine crede ca tigara electronica e lipsita de “nasoale” si ca nu patesti nimic de la ea sa astepte sa-i explodeze una in fata. Sau sa-si faca un control la plamani dupa cativa ani de fumat asa ceva.

Sa revenim. Tigari de vanzare in locul de unde ar trebui sa cumparam chestii care sa “ne faca bine”?¬† Si nu tine nici explicatia “da, dar sunt mai ok decat tigarile normale si ajuta la lasatul de fumat” ca scapi de una si o iei pe alta. Iar de etica in activitatea comerciala ce sa mai vorbim?

Farmacie

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: