IQ-ul la romani

In general, noua romanilor, ne place sa ne stim destepti. Intre noi este mai usor sa ne dam seama care sunt diferentele. Fara teste speciale, doar interactionand cu cei din jur. Dar cat de inteligenti suntem in comparatie cu alte natii?

Ei bine, nu stam chiar asa de bine. Cu cele 94 de puncte in medie (si conform clasamentului), romanii sunt aproape de coada listei in Uniunea Europeana si putin peste jumatatea topului global. Cu alte cuvinte, ne incadram cu brio in categoria de mediocritate in privinta IQ-ului mediu pe natii.

Si ca tot ne place sa ne comparam cu vecinii, suntem mai “destepti” ca bulgarii dar avem un IQ mai mic decat ungurii. Concret, suntem pe locul 22 (din 28) in Uniunea Europeana (lipsesc datele pentru Slovenia) si pe locul 46 global (au fost luate in calcul putin peste 110 state) in functie de rezultatele testului Raven efectual online.

Acest test s-ar zice ca e cel mai popular test de inteligenta. E bazat pe matrice progresive (din ce in ce mai complicate). Are 60 de rezolvari pentru care timpul acordat este de 40 de minute in total. Testul se face moca dar costa 12 euro (parca) aflarea rezultatului.

Cimpanzeu IQ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: