Biserica a scapat iar

Impozite, taxe, accize, inflatie, somaj. Sunt cuvinte la ordinea zilei rostite si auzite pe meleagurile mioritice. Suntem in rahat. Iar statul incearca in perioada asta sa gaseasca modalitati face ce stie el mai bine in speranta ca o sa acopere gaura din buget. Taxe si impozite mai multe si mai mari pentru toata lumea. Cu o exceptie. Aceeasi dintotdeauna.

“Legat de scutirile care se acorda pentru culte, nu s-a pus in discutie, nu am discutat legat de masurile fiscale pe această zona”. – Daniel Chitoiu, ministrul Finantelor.

Fabulos! Iar asta se intampla pentru ca ministrul Chitoiu stie prea bine de cine depinde daca si cat timp isi pastreaza functia si, binenteles, celelalte privilegii pe care probabil le are in viata de zi cu zi in calitate de om politic. Si mai departe, stapanii functiei lui Chitoiu stiu prea bine ce influenta au preotii la vot. Iar preotii au si ei un sef – in persoana lui CEO Daniel pentru cei din cultul ortodox, majoritar in Romania.

Iar daca CEO-ul (dovedit a avea inclinatii spre aur, bani si afaceri) celei mai mari institutii de manipulare din tara e suparat pe tine ca incerci sa-i pui impozit pe corporatie, ce reactie crezi ca va avea si ce sfaturi civice crezi ca vor da preotii populatiei care are drept de vot?

In schimb, pentru ca de unde trebuie (evazionisti fiscali si legali) nu e in stare sa ia, statul cauta mai multe motive pentru care sa ia. Dar tot de unde lua deja.

“Legat de categoria de construcţii speciale supuse impozitării – aici este vorba de construcţiile speciale deţinute de persoanele juridice, nu de persoane fizice, cum ar fi: reţele de transport, stâlpi, depozite, magazii asupra cărora, în prezent, sunt scutite sau nu sunt supuse impozitării, nu intră în baza de impozitare”. – Daniel Chitoiu, ministrul Finantelor.

SURSA

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: