Inacceptabil

O muritoare de rand a pus mana pe regina in timp ce se holba la peste (din acela caruia ii place sa traiasca in apa, nu….) intr-o piata. Toata Anglia e in soc. Soarele n-o sa mai rasara maine.

Casa regala are un protocol vechi de sute de ani care spune ca nimeni nu pune mana pe regina (cu exceptia regelui, daca e cazul – el poate sa o atinga cum vrea). Si protocolul asta e pastrat cu sfintenie. De fiecare data cand cineva o atinge pe babaciune se nasc istericale si dezbateri.

Totul pentru ca regina fiind iubita de toti risca sa se trezeasca omorata (din greseala, evident) de curteni sau cine era prin preajma ei. Si sa fie treaba clara cineva a venit cu ideea ca nimeni nu pune mana pe ea (in afara de – pe langa rege – duduile alea ce ii intind fata, o imbraca, o spala si ce-i mai fac).

Asta e un motiv. Al doilea e ca deh… familie nobila. Cineva trebuia sa aiba ifose si sa spuna ca muritorii de rand nu au ce cauta cu labele murdare, de pamantul pe care-l muncesc, pe imaculata (inafara de – pe langa rege si duduile alea – copii ei pana la o varsta).

Iar toata valva asta de acum e doar pentru ca pe vremuri familia din care se trage actuala regina a avut bata mai mare decat cealalta/celelalte familii. Si la fel si cea dinaintea ei. Si din alte si alte dinastii. Nu pentru ca au sange verde-praz, galben si nici albastru. Nu. Doar pentru ca au vrut si au reusit sa acapareze puterea. Iar altii s-au gandit ca e o idee buna si le va merge bine in viata daca ii sustin pe ei. Ca altfel ii sustineau pe altii.

Sa revenim la regina atinsa. Protocolul a fost transmis pana acum, la fel ca sceptrul, coroana si tronul, din obisnuinta si fara rost. Traditie, ca suna mai frumos, mai nobil, arata radacinile de secole ale unei familii/natiuni.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: